fbpx

15 poetsvarianten

30 dagen proefpoetsen

beoordeeld met 4.6/5 sterren

Wat maakt het gebruik van bamboe zo duurzaam?

Binnen de Bamboo’d Society zijn we continu aan het innoveren met gebruik van het materiaalsoort bamboe, maar waarom is bamboe nu precies zo’n duurzame oplossing als het gaat om materiaalgebruik? Dat gaan we in dit artikel haarfijn uitleggen.

Jaarlijks belanden er naar verwachting meerdere miljarden tandenborstels in onze mooie oceanen. Dit, samen met al het andere zwerfafval, veelal zwerfplastic, zorgt ervoor dat dieren niet meer kunnen leven zoals ze dat deden. Ondanks het feit dat er partijen zijn zoals The Ocean Cleanup, een organisatie die zich bekommert over het schoonmaken van deze oceanen, moeten we er samen ook voor zorgen dat er op deze plekken ook geen extra plastic terechtkomt. We moeten dus gebruik maken van biologisch afbreekbare producten, waarvan bamboe een voorbeeld is. Er zijn echter veel meer biologisch afbreekbare materialen; waarom dan bamboe? Laten we even duiken in de eigenschappen van bamboe.

Bamboe staat bekend om de eigenschap dat het erg snel groeit. Het is zelfs de snelst groeiende plantensoort ter wereld. Het meeste bamboe groeit namelijk 5-20 centimeter per dag, waar er zelfs soorten zijn die tot wel 1 meter per dag groeien! Dit maakt het dus een erg duurzaam alternatief met betrekking tot grondgebruik. Er hoeft immers minder grond bewerkt te worden voor de groei ervan. Het bamboe waar wij gebruik van maken komt uit FSC-gecertificeerde bossen in Fujian Province. Dit zijn beschermde bossen waar dieren, zoals panda’s, geen gebruik van maken. Ook hen zullen wij dus niet in de weg zitten. Check ons artikel over ons productieproces voor meer informatie over, jawel, ons productieproces!

Welkom terug, we hebben je gemist!

Krijg 1 gratis opzetstukje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte van de Bamboo’d Society en ontvang niet 3, maar 4 opzetstukjes bij jouw Bamboo’d Brush!