fbpx

15 poetsvarianten

30 dagen proefpoetsen

beoordeeld met 4.6/5 sterren

Hoe kun je je tanden het beste poetsen?

Heel vaak krijgen we binnen de Bamboo’d Society de vraag hoe je je tanden het beste kunt poetsen. Naast het feit dat de Bamboo’d Brush uiteraard de beste tool is, is het natuurlijk ook van belang op welke manier en in combinatie met welke andere producten deze het beste gebruikt kan worden. In dit artikel staat dan ook centraal hoe je de Bamboo’d Brush het beste gebruikt, maar laten we eerst vanuit tandheelkundig perspectief even kijken waarom de Bamboo’d Brush een goede optie is om als tandenborstel aan te schaffen.

Zoals eerder beschreven in onze blog (‘Sonisch poetsen: uitgelegd!’), is uit klinisch onderzoek gebleken dat een sonisch elektrische tandenborstel beter is in het reinigen van zowel het tandvlees als de tanden, met het verwijderen van tandplak in het speciaal. Het verschil met een reguliere elektrische tandenborstel zit hem in de beweging van de haartjes. Waar een reguliere elektrische tandenborstel het tandplak als het ware van je tanden ‘veegt’, zorgen de snel vibrerende haartjes (lees: 35.000 vibraties per minuut) ervoor dat het tandplak als het ware van je tanden trilt. Hierdoor is de sonische tandenborstel dan ook bijzonder effectief in het reinigen van het tandvlees. Het is niet voor niks dat de Bamboo’d Brush wordt aangeraden door tandartsen en mondhygiënisten; onze tandenborstel combineert deze effectieve sonische reiniging met een strak design en biologisch afbreekbare opzetborstels. Innovatief in technologie, design & duurzaamheid.

Maar hoe gebruik je de Bamboo’d Brush nu optimaal? Ten eerste is het van belang om te kijken welk opzetstukje en welke poetsstand jij het fijnst vind. Test dit altijd eerst even voor jezelf uit. Je zult hem immers vaak gebruiken, dan is het wel prettig als je de perfecte poetscombinatie hebt gevonden. Zorg er bij elke poetsbeurt vervolgens voor dat je elk gedeelte van je gebit poetst; zowel de voor- als achterkant van zowel je tanden als je kiezen. Begin bij een tand of kies van bijvoorbeeld je kaak linksonder, schuif elke keer een tand op en ga zo alle 4 je kaakgedeelten af. Elke 30 seconden is er een kleine pauze in de trilling, zodat je precies weet wanneer je over kunt gaan naar het volgende kaakgedeelte. 4 x 30 seconden is immers de aangeraden 2 minuten poetsen. Optimaal verdeeld dus! Belangrijk hierbij is dat je het oppervlak borstelkop goed verdeeld over het tandvlees en de tand of kies zelf; zet de borstelhaartjes loodrecht op het vlak en probeer niet te hard te duwen.

Voor de beste tandzorg is het poetsen met de Bamboo’d Brush alleen niet voldoende. Zo is interdentale reiniging erg belangrijk voor jouw gebit. Interdentale reiniging is een moeilijk woord voor reiniging tussen je tanden, wat belangrijk is om je gebit gezond te houden en tandvleesontstekingen en gaatjes te voorkomen. Interdentale ragers zijn hier bijvoorbeeld heel handig voor. Samen met tandartsen zijn wij bezig met de ontwikkeling van zulk soort ragers, alleen dan van bamboe natuurlijk. Ook tandpastatabletjes (Bamboo’d Tabs) zal in de toekomst een onderdeel zijn van Bamboo’d Society. Houd ons dus goed in de gaten!

Welkom terug, we hebben je gemist!

Krijg 1 gratis opzetstukje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte van de Bamboo’d Society en ontvang niet 3, maar 4 opzetstukjes bij jouw Bamboo’d Brush!