fbpx

15 poetsvarianten

30 dagen proefpoetsen

beoordeeld met 4.6/5 sterren

Een kijkje in ons productieproces

Bamboe groeit in de tropische en subtropische gebieden van Azië, Afrika en Latijns-Amerika, waardoor het voor de Europese markt niet lokaal te verkrijgen is. Het specifieke bamboe waar onze opzetstukjes uit worden ontwikkeld wordt gewonnen in het zuid-Aziatische Fujian Province, uit FSC gecertificeerde bamboebossen waar de bamboesoort genaamd ‘Phyllostachys edulis’ groeit. Moso bamboe, zoals het in de volksmond genoemd wordt, groeit in halmen die tot zo’n 27 meter hoogte reiken. Het bamboe staat bekend om de snelle groei en voortplanting, wat het de meest duurzame en geschikte oplossing maakt voor de ontwikkeling van biologisch afbreekbare opzetstukjes. Laat dat nou net eens ons doel zijn…

Wanneer het bamboe is gewonnen uit deze bamboebossen in Fujian Province moet dit materiaal naar Nederland vervoerd worden. Gezien het feit dat lokale fabrieken nabij Fujian Province zeer gespecialiseerd zijn in nabewerking van bamboe, zijn wij voor de Bamboo’d Brush dan ook een ontwikkelingsproces aangegaan met een lokale partner. Waar het idee in het begin van 2020 ontstond, was het eerste

officiële prototype met kerstavond van hetzelfde jaar in Delft. Een paar laatste wijzigingen met betrekking tot het design hebben geleid tot de Bamboo’d Brush zoals wij deze nu binnen de Bamboo’d Society aanbieden. Omdat enkel de tandenborstel zelf naar Nederland getransporteerd wordt zijn we in staat om het transportvolume aanzienlijk te verkleinen en onze carbon footprint te minimaliseren.

Na het treintransport van de Bamboo’d Brush wordt het pakket zoals we het kennen door ons team geassembleerd in Nederland. De op maat ontwikkelde kartonnen verpakking wordt gevouwen en de Bamboo’d Brush met accessoires worden toegevoegd. Een groot deel van dit assemblageproces wordt gedaan door ouderen die niet meer in staat zijn om arbeidsintensief werk te leveren, maar nog wel graag actief bezig zijn en een bijdrage willen leveren aan de samenleving. Op deze manier proberen we ons steentje bij te dragen aan de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen.

Uiteindelijk sluiten wij het pakketje af met een leuke sticker, zodat jouw pakketje ongeopend aan zal komen. De opslag wordt verzorgd in een zogeheten fulfillment centre. Hier wordt er dan ook voor gezorgd, in samenwerking met PostNL, dat jouw Bamboo’d Brush binnen 1-2 werkdagen na je bestelling op de deurmat ligt. Laat jouw ultieme poetsavontuur beginnen!

Welkom terug, we hebben je gemist!

Krijg 1 gratis opzetstukje!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte van de Bamboo’d Society en ontvang niet 3, maar 4 opzetstukjes bij jouw Bamboo’d Brush!